УАППО

Українська асоціація представниць правоохоронних органів

Поодинці ми сильні,
разом ми могутні

Рахі Ворія

— Політика конфіденційності та захисту персональних даних

Політика конфіденційності та захисту персональних даних


Загальні положення

Управління цим сайтом https://uawle.org/ (далі – «Сайт») здійснюється ГО «Українська Асоціація представниць правоохоронних органів», код ЄДРПОУ 41993501, юридичною особою, яка зареєстрована і діє відповідно до вимог законодавства України (далі – «Організація»).

Організація з повагою ставиться до конфіденційної (персональної) інформації всіх без винятку осіб, які відвідали Сайт. Організація захищає конфіденційність персональних даних (відомостей чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована), створює та забезпечує максимально комфортні умови використання Сайту кожному користувачеві.

У цій Політиці конфіденційності та захисту персональних даних (далі – «Політика») встановлено порядок здійснення Організацією обробки персональних даних, види персональних даних, які збираються, цілі використання таких персональних даних, взаємодія Організації з третіми особами, заходи безпеки для захисту персональних даних, умови доступу до персональних даних, а також, контактна інформація для користувача щодо отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних та звернення з будь-якими питаннями, які можуть виникнути щодо практики захисту персональних даних.

Збір та використання персональних даних

Власником та розпорядником персональних даних користувачів Сайту є ГО «Українська Асоціація представниць правоохоронних органів».

При використанні користувачем сервісів Сайту Організація здійснює обробку даних користувача, а саме: даних, які користувач надає під час заповнення реєстраційних форм, і в процесі користування сервісами; файли cookie; ір-адреси.

Організація збирає тільки ті персональні дані (наприклад, логін і пароль доступу, адреса електронної пошти тощо), які свідомо і добровільно надані Вами як суб’єктом персональних даних у цілях використання Сайту, що відповідно до вимог законодавства є згодою суб’єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці мети їх обробки.

Під час відвідування Сайту фіксуються всі входи до системи. Інші відомості про трафік користувача не обробляють і не зберігають.

Звертаємо Вашу увагу: Організація обмежується збором мінімального обсягу інформації, необхідного виключно для виконання запиту суб’єкта персональних даних. У будь-якому випадку, коли запитується необов’язкова до надання інформація, користувача буде повідомлено в момент збору такої інформації.

Організація не збирає будь-яку інформацію, до обробки якої законодавством встановлені певні вимоги, як-то інформація про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, засудження до кримінального покарання в скоєнні злочину або засудження до кримінального покарання, а також дані, що стосуються здоров’я, статевого життя, біометричних або генетичних даних (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»).

Організація збирає дані про статистику відвідування Сайту. Відомості можуть містити інформацію про з’єднання, трафік, браузер користувача, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет та перебування на Сайті.

Обробка персональних даних

Обробка і зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщено обладнання, що забезпечує функціонування Сайту.

Цілі використання персональних даних

Ваші персональні дані використовуються в цілях забезпечення надання сервісів Сайту, обміну інформацією/новинами та відносин у сфері комунікації відповідно та на виконання законів України, зокрема, але не виключно: «Про захист персональних даних», «Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних стосовно органів нагляду та транскордонних потоків даних», «Про інформацію», «Про рекламу», а також відповідно до інших документів, які регулюють діяльність Організації.

Термін зберігання персональних даних

Персональні дані зберігаються на термін не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки.

Після того, як суб’єкт персональних даних перестав бути користувачем Сайту шляхом видалення свого облікового запису на Сайті, його персональні дані також автоматично видаляються.

Використання файлів cookie

Cookie – це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які надсилаються веб-браузеру і зберігаються на пристрої користувача. Такими пристроями є комп’ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт.

Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) і зберігатися в комп’ютері, доки користувач їх не видалить, або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними), тобто зберігатися тільки до закриття браузера.

Важливо:

  • при повторному відвідуванні користувачем Сайту, дані файлів cookie оновлюються;
  • у більшості випадків, веб-браузер за замовчуванням допускає автоматичне зберігання файлів cookie на пристрої користувача;
  • відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів та/або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Організація дбає про своїх користувачів і намагається зробити перебування на Сайті максимально комфортним, для цього Організації необхідно, за допомогою файлів cookie, аналізувати поведінку, переваги й інтереси користувача. Такий аналіз допоможе Організації покращити досвід взаємодії із Сайтом, визначити найбільш зручний інтерфейс і навігацію Сервісу.

Відповідно до класифікації Міжнародної торгової палати (International Chamber of Commerce), Організація використовуємо такі категорії файлів cookie:

Строго необхідні файли cookie – потрібні для пересування користувачем по веб-сторінці і при використанні певних сервісів, наприклад, для доступу до захищених сторінок, реєстрації та авторизації, здійснення пошуку по Сайту.

Експлуатаційні файли cookie – агрегують інформацію про те, як використовується Сайт (наприклад, час перебування на Сайті, найчастіше відвідувані сторінки тощо). Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Уся інформація, зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie, призначена для статистичних та аналітичних завдань.

Функціональні файли cookie – використовуються для збереження параметрів або конфігурацій, які зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера (наприклад, мовна версія Сайту, параметри налаштування Сайту тощо). Ці файли cookie також дозволяють користувачам дивитися відео, брати участь в інтерактивах (опитування, голосування) та взаємодіяти з соціальними мережами.

Управління файлами cookie

Основні веб-браузери (перераховані нижче) налаштовані на автоматичний прийом файлів cookie. Для того, щоб їх відключити скористайтеся функцією довідки в своєму браузері.

Microsoft Edge — https://privacy.microsoft.com/uk-UA/privacystatement

Mozilla Firefox — https://www.mozilla.org/ru/privacy/websites/#cookies

Google Chrome — https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=ru

Opera — https://help.opera.com/ru/latest/web-preferences/#cookies

Safari for macOS — https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=en_US

Важливо:

  • конфігурація налаштування файлів cookie для веб-браузерів мобільних пристроїв може відрізнятися;
  • варто нагадати, що повноцінна робота з Сайтом доступна тільки при використанні файлів cookie;
  • відключення файлів cookie може привести до обмеження доступу до змісту і неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Якщо користувач не вмикає використання файлів cookie або навмисно видаляє всі файли cookie зі свого веб-браузера, то під час подальшого відвідування Сайту, користувачеві буде повторно запропоновано увімкнути і використати файли cookie.

Інформація про користувачів отримана за допомогою файлів cookie не продається і не поширюється у відкритому доступі, а також є власністю компанії, якій належить ресурс.

Взаємодія Сайту з іншими ресурсами

При використанні користувачем сервісів, на сторінках Сайту можуть бути присутніми коди інших інтернет ресурсів і третіх осіб, в результаті чого такі інтернет ресурси і треті особи отримують Ваші дані. Отже, ці інтернет-ресурси можуть отримувати й обробляти інформацію, про те, що Ви відвідали ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер користувача. Такими інтернет-ресурсами можуть бути:

  • системи банеропоказів (наприклад, DoubleClick for Publishers, Admixer, AdRiver та ін.);
  • соціальні плагіни мереж (наприклад, Facebook, Twitter, Google+).

Використання зазначених сервісів необхідне для оперативного аналізу відвідувань Сайту, внутрішньої і зовнішньої оцінки відвідуваності Сайту, глибини переглядів, активності користувачів. Дані, отримані від зазначених сервісів Організація не зберігає і не обробляє.

Відповідно, якщо користувач в силу будь-яких причин не бажає, щоб зазначені сервіси отримували доступ до його персональних даних, користувач може за власним бажанням вийти зі свого аккаунта й очистити файли cookie (через свій браузер).

Взаємодія Організації з третіми особами стосовно персональних даних

Організація розуміє, що особиста інформація є цінністю і невід’ємним змістом, зокрема особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, тому вживає всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми Організації. Організація не передає персональні дані третім особам.

На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході за посиланням на інші веб-сайти дія цієї Політики на такі сайти поширюватися не буде. У зв’язку з чим, Організація рекомендує переглядати політику конфіденційності і захисту персональних даних кожного веб-сайту перед тим, як передавати будь-які персональні дані, за якими Вас можуть ідентифікувати.

Конфіденційність активності суб’єкта персональних даних на Сайті

Відомості про активність (трафік) на Сайті користувачів, які проходять через мережу або електронну пошту користувача захищені відповідно до законодавства. Тобто, Організація жодним чином або способом не порушує таємницю «активності» користувача під час використання ним Сайту.

Захист персональних даних

Організація використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Однак, незважаючи на всі зусилля, Організація не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають поза межами регулювання Організації.

Організація забезпечує застосування всіх відповідних зобов’язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованого або незаконного розголошення чи обробки такої інформації та даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження.

Поширення персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних або уповноваженої ним особи забороняється.

Для оновлення, отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних, відкликання згоди на обробку персональних даних, яка були Вами надана Організації відповідно до цієї Політики, або в разі наявності будь-яких зауважень, побажань або претензій щодо Ваших персональних даних, які обробляються Організацією, будь ласка, звертайтеся до Організації на електронну пошту uawle.office@gmail.com.

Зміна Політики

До цієї Політики періодично та без попереднього повідомлення користувача про таке можуть вносити зміни та доповнення, зокрема, при зміні вимог законодавства.

У випадку внесення істотних змін до цієї Політики Організація розмістить повідомлення на Сайті та зазначить термін набуття цими змінами чинності. Якщо протягом зазначеного терміну Ви не відмовитеся від їх прийняття в письмовій формі, це означатиме, що Ви погоджуєтеся з відповідними змінами Політики.

Просимо час від часу переглядати Політику для того, щоб бути в курсі будь-яких змін або доповнень.

Особистий кабінет
Запам'ятати мене
Ми у Facebook
Ми у Twitter
Підтримати УАППО